Üdvözöljük az Umwelt-Technik Kft. honlapján!

  CÉGISMERTETŐ   SZOLGÁLTATÁSOK   TANÚSÍTVÁNYOK   SEKISUI SPR GROUP   OGT CSOPORT   REFERENCIÁK   PARTNEREK   KAPCSOLAT/FAQ   MUNKATÁRSAK  
 
 
CSŐVEZETÉKEK TISZTÍTÁSA

 

A vezetékek felújításának első lépése a csőtisztítás. A különböző csőtisztítási feladatokhoz más és más eljárásokat kell alkalmazni. Pl. gravitációs rendszereknél nagynyomású hidraulikus tisztítást, míg nyomás alatti rendszereknél a gyakorlatban a mechanikus csőtisztítások bizonyultak a legjobbnak. A nyomás alatti vezetékek tisztításának és komplex fertőtlenítésének egyik eljárása az EGER-CLEANER.

Csővezetékek mechanikus tisztítása:

EGER-CLEANER- eljárás
Az eljárás során a tisztítandó vezetékszakaszon hátoldali víznyomás segítségével különböző tisztító elemeket juttatunk át. Az elemek különböző munkafelületük segítségével a vezetékben képződött lerakódásokat leválasztják és maguk előtt mozgásban tartva a vezeték másik végén a szabadba juttatják. Az eljárás NA 50 mm-től alkalmazható mindenféle anyagú csővezetéknél, továbbá alkalmas az ivóvízvezetékek tisztítására és komplex fertőtlenítésre is. A tisztítóelemek akadálytalanul hatolnak át az íveken, tolózárakon, sőt egyes típusai T idomban is elforgathatók. Ezzel az eljárással gyorsan és hatékonyan megvalósítható összefüggő, bonyolult hálózatok tisztítása és komplex fertőtlenítése.

Indító hely

 

Kilépési hely

Az eljárás sematikus rajza


Az alkalmazott tisztító elemek

 

Forgatott szerszámmal végzett csőtisztítás
Acél és öntöttvas vezetékek kemény lerakódásainak eltávolítására alkalmas eljárás. A tisztítófejet egy rugalmas spirálrudazatra helyezzük és előrehaladás közben forgatjuk. A forgatást, valamint a fej előrehaladását egy RAK típusú berendezés végzi. A lekapart, leválasztott lerakódás eltávolítását a szemben áramló hálózati nyomású víz végzi. Kb. 100 m hosszúságú szakaszok tisztíthatóak 50 - 150 mm-es átmérőtartományban.

 

Áthúzós szerszámmal végzett tisztítás
A csővezeték belső felületén keletkezett kemény kiválásokat egy kaparó szerszám áthúzásával távolítjuk el. A lekapart, leválasztott kiválásokat a szerszámmal azonos irányban áramló hálózati víz szállítja a kiömlési pontra. A 80 - 150 mm-es névleges átmérőjű vezetékek tisztítására használatos eljárás akár 500 m hosszúságban is alkalmazható.

 

 

Csővezetékek nagynyomású hidraulikus tisztítása
A nagynyomású hidraulikus tisztítást elsősorban gravitációs vezetéknél alkalmazzuk. A csatornában felhalmozódott anyagok eltávolítását max. 200 bar nyomású vízsugárral végezzük. Ezt az eljárást használjuk a bélelési munkákat megelőző tisztításoknál is. Az 1000 bar-os vízsugár leválasztja az öntöttvas és acél vezetékekben lévő kemény lerakódásokat, kiválásokat.